Українцям доведеться жити за умов аномальної спеки ще досить довго. Незначне похолодання, яке очікувалося в 20-х числах липня, скасовується, замість нього прийде нова хвиля спеки. Про це заявила синоптикиня Наталка Діденко.

Мешканці південних, східних та більшості центральних областей України зовсім не зможуть відпочити від пекельної спеки. Температура утримуватиметься на рівні 35-40 градусів вище нуля

Літо, спека. Фото: скрін youtube
Літо, спека. Фото: скрін youtube

"Спека прийшла, триває і, на жаль, триватиме. Якщо два дні тому я обережно писала про послаблення спеки, зниження температури повітря з 20 липня, нехай невелике, то зараз ситуація уточнилася і змінилася", - каже синоптикиня.

Спека в Україні. Фото: скрін youtube
Спека в Україні. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Незначне похолодання може прийти з 18 по 20 липня в західні та північні регіони, але потім буде новий температурний удар - до 40 градусів спеки та навіть вище.

Літня спека. Фото: Youtube
Літня спека. Фото: Youtube

"Після 22 липня знову виривається чергова хвиля. З +40 °C, місцями до +40 °C і навіть вище", - попереджає Наталка Діденко.

Дощів у цей період не очікується, по суті, в Україні зберігатиметься "пустельний клімат".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 7 правил виживання в аномальну спеку: лікарка розповіла, як уберегти здоров'я.

Також наш портал інформував, їжа замість кондиціонера: ТОП-5 продуктів, які знизять температуру тіла та допоможуть відчути прохолоду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні.