Російський диктатор Володимир Путін нещодавно виступив зі звинуваченнями на адресу майнерів криптовалюти, заявивши, що саме вони винні у дефіциті електроенергії у кількох регіонах країни.

Це викликало особливий інтерес з огляду на те, що росія, яка активно знищувала енергетичні потужності України, тепер сама стикається з проблемами в енергопостачанні, але цього разу через власні дії. Друзі, можете трохи тріумфувати.

На нараді з економічних питань 17 липня Путін заявив, що неконтрольоване зростання споживання електроенергії для видобутку криптовалюту може призвести до серйозної нестачі потужності в окремих регіонах.

Росія поставляла неякісну нафту
Росія поставляла неякісну нафту

Вже зараз проблеми з енергопостачанням спостерігаються в Іркутській області, Бурятії та Забайкальському краї. Він сказав, що це загрожує "серйозними наслідками для підприємств, систем ЖКГ, конкретних міст та селищ."

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного
Показати ще

Якщо майнінгові ферми продовжать використовувати всю доступну потужність, нові підприємства, житлові квартали та соціальні об'єкти можуть зіткнутися з перебоями у постачанні електроенергії.

Путін, як завжди, закликав до прийняття "своєчасних рішень", включаючи розробку федеральних законів для врегулювання майнінгу цифрових валют, питань оподаткування та тарифів.

Бурятія. Фото: скриншот з відео
Бурятія. Фото: скриншот з відео

Однак багато жителів регіонів, таких як Бурятія, можуть не розуміти, що таке майнінг і як він може впливати на їхнє повсякденне життя. Критики, такі як Ігор Яковенко, вважають, що Путін вигадує абсурдні пояснення, щоб відвернути громадську увагу від серйозніших проблем, включаючи можливі загрози для енергетичних об'єктів від українських дронів.

Нагадаємо, про купанти під виглядом ремонту перетворюють квартири Маріуполя на звалище: українка показала правду

Раніше ми писали про те, що ловити Shahed можна буде лазером за копійки: фантастика скоро стане реальністю на полі бою

Крім того, Знай.ua повідомляв, Кім Чен Ин прокотив Путіна на контрабандному Mercedes: було тісно, ​​але "пропагандистською"