Протягом останніх 15 днів в Україні було зафіксовано 35 скарг на порушення умов зберігання харчових продуктів, включаючи випадки продажу протермінованих товарів. Сергій Ткачук, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

Найбільша кількість скарг надійшла з Києва — 11 випадків. Держпродспоживслужба реагує на кожне звернення споживачів і проводить позапланові перевірки магазинів і ринків.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Якщо виявляються порушення, то накладаються штрафи: від 6 до 10 мінімальних заробітних плат за порушення гігієнічних вимог, від 17 до 25 мінімальних зарплат за продаж непридатних харчових продуктів, і від 8 до 12 мінімальних зарплат за продаж протермінованих швидкопсувних товарів.

Під час перевірок, якщо виявляють зіпсовані продукти, їх вилучають і утилізують. Посилено контроль за стихійними ринками в ряді областей, включаючи Дніпропетровську, Івано-Франківську, Київську, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Полтавську, Сумську, Тернопільську та Херсонську області.

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Продавчиня в хлібному відділі магазину
Продавчиня в хлібному відділі магазину

У Дніпрі, наприклад, внаслідок посиленого моніторингу було вилучено і знищено близько 200 кілограмів риби, 2,7 кілограма раків і 20 кілограмів ковбасних виробів.

Ці продукти не мали документального підтвердження походження, не проходили лабораторні дослідження на безпеку і не відповідали умовам зберігання.

Такий контроль і перевірки важливі для запобігання харчових отруєнь і забезпечення безпеки споживачів.

Нагадаємо, вершкове масло знижує ризик серцевих захворвань: чи так це насправді

Раніше ми писали про те, що у супермаркетах почали дорожчати молочні продукти: українцям показали нові ціни

Вам буде цікаво дізнатися буханець "чорного" майже 40 грн: супермаркети оновили ціни на популярні види хліба