Українці, які не оновили дані у ТЦК до 16 липня, автоматично стали ухилянтами й будуть оштрафовані мінімум на 17 тисяч гривень. У деяких випадках розмір санкції може бути подвоєним.

Про це заявила завідувачка сектору аналітики та статистики Управління забезпечення примусового виконання рішень у Кіровоградській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тетяна Омелькіна.

Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube
Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube

Починаючи з 17 червня, в Україні виписують штрафи у розмірі не менше 17 тисяч гривень чоловікам, які не встигли оновити дані у ТЦК у встановлений 60-денний термін.

Тетяна Омелькіна наголосила, що українці можуть сплатити цей штраф добровільно протягом 15 днів та уникнути додаткових санкцій. Якщо термін минув, то сума подвоїться і ще доведеться додатково заплатити виконавчий збір.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

"Якщо ж так сталося, що 15 днів минули, і несплачений штраф передали до виконавчої служби для примусового виконання, то сума відповідно зростає до 34 тисяч. Якщо додати 10 відсотків виконавчого збору й інші витрати, то це виходить 37,5 тисяч гривень", - каже фахівець.

Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube
Працівник ТЦК. Фото:скріншот: Youtube

Після відкриття виконавчого провадження порушника перевіряють на наявність грошових заощаджень, рухомого та нерухомого майна. Якщо штраф не було виплачено, то насамперед блокуються банківські рахунки, а потім можуть заарештувати транспорт чи нерухомість.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, штрафи за неоновлення даних у ТЦК: юрист пояснив, чи можна їх оскаржити.

Також наш портал інформував, гроші не допоможуть: штрафи за неоновлення даних у ТЦК стануть лише початком проблем.

Крім того, ми писали, повістки та перевірки на вулицях: ТЦК готуються до посиленої мобілізації.