Якщо у вас є нерухомість на тимчасово окупованих територіях України, варто знати, як захистити її і свої права. Багато українців були змушені залишити свої домівки через російську окупацію, і тепер перед ними стоїть питання: що робити з власністю, до якої важко дістатися?

Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак радить вживати такі заходи:

Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube
Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube

  1. Подати інформаційну заявку: Зверніться до органів місцевого самоврядування на територіях, підконтрольних Україні. Це можна зробити через платформу "Дія", щоб зареєструвати свою нерухомість у реєстрі пошкодженого та знищеного майна.

  2. Захистити свої права: Подання заявки допоможе державі визнати вашу власність і підтвердити ваше право на відшкодування у майбутньому.

    Популярні новини зараз
    Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
    Показати ще

Що робити, якщо нерухомість не постраждала

Багатоповерховий будинок / фото: Instagram
Багатоповерховий будинок / фото: Instagram

Якщо ваше житло не пошкоджене, експертка рекомендує утриматися від будь-яких дій, таких як продаж нерухомості. Угоди про продаж без згоди власника є неправомірними і можуть грати на руку окупантам.

Як захистити свої права

  1. Фіксуйте всі факти: Документуйте будь-які факти вилучення або пошкодження вашого майна. Це допоможе у майбутньому відстояти ваші права.

  2. Перевіряйте реєстрацію: Переконайтеся, що ваші права на нерухомість зареєстровані в Державному реєстрі України. Це підтвердить ваше право на майно навіть у складних обставинах.

Захист своїх прав на нерухомість в умовах окупації – це важливий крок для забезпечення власної безпеки і майбутнього відновлення.

Раніше ми писали про те, що від сталінок до монолітно-каркасних: які будинки витримають ракетний удар краще

Крім того, Знай.ua повідомляв, чи може підліток самостійно прописатися у квартирі: юристи нагадали нові правила

Вам буде цікаво дізнатися тарифи на квартплату зростуть: платити більше доведеться вже з 1 серпня