Військовозобов'язаний може отримати декілька штрафів від ТЦК, проте не допускається притягнення до відповідальності за те саме порушення двічі. Про це заявила адвокатка Анжела Василевська в ефірі "Українського Радіо".

Чоловіки, які не оновили дані до ТЦК у встановлений термін, скоїли правопорушення. За нього можна отримати штраф лише один раз.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Термін закінчився 16 липня, тобто правопорушення сталося з 17.07.24. За це правопорушення людина може бути притягнута до відповідальності один раз", - пояснює адвокатка.

Втім можуть бути додаткові штрафи за інші порушення. Наприклад, якщо чоловік у 7-денний термін не повідомив у ТЦК про зміну місця проживання, здобуття освіти чи зміну відомостей про свою сім'ю.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

"І за кожне таке порушення може бути штраф, а може й не бути. Усе ― на розсуд керівника ТЦК та СП", - каже Анжела Василевська.

Співробітник ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітник ТЦК. Фото: скрін youtube

В той самий час, кожна проігнорована повістка - окреме правопорушення. Тобто, якщо чоловік не з'явився за першою повісткою, то йому виписують штраф, а якщо ігнорує і другу – отримує ще один штраф.

"Людині надсилають повістку вдруге, вона не з’являється знову ― це вже інше правопорушення. Людина знову може бути притягнута до адміністративної відповідальності. Але не допускається притягнення до відповідальності за одне й те саме діяння двічі", - наголошує правозахисниця.

Раніше портал Знай повідомляв, ТЦК оштрафує ухилянтів і за кордоном: які суми доведеться віддати.

Також наш портал інформував, як ТЦК можуть оштрафувати українців, які не мають ні житла, ні грошей: покарання знайдеться.

Крім того, ми писали штрафи за неоновлення даних у ТЦК: юрист пояснив, чи можна їх оскаржити.