Якщо українець отримав штраф від ТЦК за неоновлення даних, виплатити його слід у 15-денний термін. Які наслідки чекають на тих, хто не встигне, розповіла юристка Анастасія Володенкова в ефірі "Громадського радіо".

Військовозобов'язані громадяни, які не оновили дані до 16 липня, повинні будуть заплатити штраф у розмірі 17 000 гривень. На сплату буде надано 15 днів, якщо людина не вкладеться у строки, то розмір санкції буде збільшено.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Можна взяти за аналогією, наприклад, зі штрафами за порушення правил дорожнього руху: якщо вчасно ми не платимо, то він збільшується вдвічі", - пояснила Анастасія Володенкова.

Крім подвійного штрафу порушнику доведеться додатково сплатити виконавчий збір, який обійдеться приблизно в 3 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

ТЦК, скріншот: YouTube
ТЦК, скріншот: YouTube

"Якщо протягом 15 днів 17 тис. грн не будуть сплачені, то цей штраф зростає до 34 тисяч гривень. Плюс там ще потрібно буде додавати відсоток виконавчого збору, і це буде виходити майже 37 тисяч гривень", - констатувала юристка.

Інформація про штраф з реквізитами може прийти як в "Дію", так і за місцем реєстрації порушника.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як ТЦК можуть оштрафувати українців, які не мають ні житла, ні грошей: покарання знайдеться.

Також наш портал інформував, Міноборони підготувало нововведення українцям, що оновили дані - перевірте мобільний додаток.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Кабмін звільнив від мобілізації 133 "важливі" структури: люди назвали це "офіційною війною для бідних".