Власники платіжних карток часто встановлюють ліміт на оплати в інтернеті, сподіваючись, що це захистить їхні кошти від несанкціонованого списання. Однак у ряді випадків функція може просто не спрацювати.

Про це розповіли фахівці ПриватБанку у відповідь на скаргу клієнта, опубліковану на порталі "Мінфін".

Оплата банківською карткою / фото: Freepik
Оплата банківською карткою / фото: Freepik

Клієнт "Привату" обурився тим, що на його картці було встановлено інтернет-ліміт 199 гривень, але без його відома з рахунку безперешкодно списали 400 гривень.

Фахівці фінустанови пояснили, що у деяких випадках ліміт на оплати в інтернеті може не спрацьовувати. Ця послуга спрямована на захист від ризикових операцій в Інтернеті, які система визначає автоматично.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

"Приват24". Фото: скрін youtube
"Приват24". Фото: скрін youtube

"Система аналізує сайт, використовуючи при цьому тисячі чинників. Якщо сайт вважається довіреним, в цьому випадку, не потрібен ліміт — платіж розцінюється не як ризиковий", - йдеться у повідомленні.

У ПриватБанку порекомендували клієнтам відкрити окрему віртуальну картку спеціально для оплати в інтернеті та вносити на неї кошти безпосередньо перед покупкою товарів чи послуг.

Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін
Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, захотів переказати гроші мамі, а банк заморозив кошти: українцям розповіли, чому блокують транзакції.

Також наш портал інформував, українці залишаються без грошей після використання терміналів ПриватБанку: в чому проблема.

Крім того, ми писали, що ПриватБанк допоможе українцям зі світлом: хороша можливість, але гроші доведеться повертати.