В Україні назрівають перші штрафи для військовозобов'язаних, які не оновили свої військово-облікові дані. Як повідомляє адвокат Роман Симутін, мешканцям країни, які проігнорували цей обов’язок, уже незабаром загрожує значне покарання – від 17 до 25,5 тисяч гривень.

За словами адвоката, перші штрафи можуть бути накладені вже наприкінці серпня – після 20 числа або на початку вересня. Ці санкції стосуватимуться тих, кому повістки були відправлені після 16 липня. Зазначається, що ці штрафи будуть виписані за порушення мобілізаційного законодавства, зокрема за невиконання вимог щодо оновлення військово-облікових даних.

Візит до ТЦК, фото: Facebook
Візит до ТЦК, фото: Facebook

Зокрема, адвокат звернув увагу на те, що в серпні багато військовозобов'язаних, які оновили свої дані, але не мають ні відстрочки, ні бронювання, можуть отримати повістки на військово-лікарську комісію. За його словами, з понад 4,6 мільйонів українців, які оновили свої дані, близько половини можуть мати підстави для відстрочки – такі, як інвалідність або наявність трьох дітей. Дехто має бронювання. Але ті, хто не має таких підстав, і є потенційними отримувачами повісток.

Адвокат також пояснив, що для громадян, які не оновили свої дані і не мають інформації у реєстрі "Оберіг", працівники ТЦК будуть змушені вручну виписувати повістки, піднімаючи паперові справи. Це означає, що навіть якщо людина не отримала повістку через пошту, її можуть виявити, наприклад, на блокпості, і видати повістку особисто.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Нагадаємо, Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати: у ТЦК вже є дані

Раніше ми розповідали про Бронювання та ВЛК: які правила підготували ТЦК

Також, Кого мобілізують під час отримання відстрочки: документу можна не дочекатися