В інтерв'ю Главреду Лариса Козак, офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК І СП, розповіла про поточні правила проходження ВЛК в умовах бронювання.

Наразі активно обговорюють так зване економічне бронювання, коли деякі громадяни одержують відстрочку від призову через портал "Дія".

Однак навіть якщо у вас є таке бронювання, вам все одно потрібно проходити ВЛК. Ця вимога зберігається, і ви повинні пройти комісію хоча б раз на 5 років, незалежно від наявності бронювання.

"Наявність бронювання або відстрочки не звільняє від інших правил військового обліку. Тому навіть якщо заброньованого направляють на ВЛК, потрібно йти, викликають повісткою до ТЦК – теж", – каже Лариса Козак.

Проходження ВЛК. Фото: youtube
Проходження ВЛК. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману
Показати ще

Чи потрібно проходити ВЛК щороку

ВЛК не потрібно проходити щороку, це передбачено законом. Така вимога може створити надмірне навантаження на військово-лікарські комісії. Ваша бронь від призову діє протягом встановленого терміну, і вам не потрібно турбуватися про повторне проходження комісії до закінчення цього терміну.

Розташування для ВЛК

Якщо ви зареєстровані в одній області, але працюєте в іншій, важливо розуміти, де потрібно проходити ВЛК. У разі законодавство дозволяє проходити ВЛК за місцем фактичного перебування, якщо це необхідно.

Наприклад, якщо ви працюєте у Києві, але зареєстровані у Київській області, вас можуть викликати для проходження ВЛК у Києві, якщо це пов'язано з будь-яким порушенням чи необхідністю.

ВЛК. Фото: скрін youtube
ВЛК. Фото: скрін youtube

Зміна місця проходження ВЛК

Якщо ви хочете пройти ВЛК у місці, відмінному від вашого постійного місця реєстрації, це можливо, але має бути обґрунтовано. Наприклад, якщо ви хочете пройти ВЛК у Києві замість вашої області, це має бути погоджено з начальником вашого ТЦК та СП. Не можна просто прийти та змінити місце проходження без відповідних підстав.

Також Лариса додала, що проходження ВВК є невід'ємним елементом і при її непроходженні також можуть накладатися адмінстягнення.

А ми нагадуємо, чи нададуть повістку працівники ТЦК, якщо не оновив дані: адвокат дав українцям одну пораду

Також поспішаємо повідомити, частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням

Читайте також: воювати підуть майже всі – скільки чоловіків визнають придатними незважаючи на попередні діагнози