Відразу варто нагадати, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбувається загальна мобілізація. Так, в Україні військовозобов'язані чоловіки, які не оновили персональні дані, отримають за пропискою повістку на оновлення даних та додатково штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Про це журналістам одного із українських телеканалів розповіла український адвокат, юрист Марина Бекало.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Чоловіків, які оновили дані, будуть викликати на порядку денному до Територіального центру комплектування (ТЦК та СП) за місцем проживання, які вони вказали під час оновлення даних, для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

“Але обидві категорії громадян, хто оновив та не оновив персональні дані, все одно викликатимуться до ТЦК та СП. Звичайно, точної інформації, хто першим буде "привабливішим" для армії, немає у відкритому доступі. Ці дані закриті”, - наголосила адвокат.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Ймовірно, ТЦК та СП виконуватимуть конкретні мобілізаційні завдання від Генерального штабу, за якими буде визначено кількість мобілізованих, необхідну для доукомплектування Збройних сил України, рекомендований вік, військово-облікова спеціальність тощо.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Залежно від потреб армії, чоловіки будуть викликатись у ТЦК та СП для оновлення даних та/або для проходження ВЛК з подальшою мобілізацією, якщо вони будуть визнані придатними до військової служби і без підстав для відстрочення", - розповіла Марина Бекало.

Нагадаємо, є лише два шляхи: що потрібно робити після отримання повістки.

Раніше повідомлялося, що ТЦК оштрафує ухилістів і за кордоном: які суми доведеться віддати.

Також, студенти можуть втратити відстрочку від мобілізації: на кого чекатимуть у ТЦК замість вишів.