Нові правила мобілізації для військовозобов'язаних українців полегшили життя багатьом громадянам. Як повідомила заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач, громадяни, які отримали бронь від мобілізації, більше не зобов'язані проходити військово-лікарську комісію.

Валерія Ткач уточнила, що нові правила вже набули чинності. "Заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу", — зазначила вона. Це означає, що якщо у вас є бронь, можна не турбуватися про необхідність проходження комісії, доки бронь залишається чинною.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

За словами Валерії Ткач, якщо ви тільки подаєте документи на бронювання, проходити ВЛК також не потрібно. Це можна зробити без відвідин територіального центру комплектування, а лише через "Дію".

"За чинним законодавством, заброньованим не потрібно проходити ВЛК. Такі норми законодавства вже вступили в силу", — зазначила Ткач. Вона додала, що бронь діє доти, доки не буде відкликана, і до цього моменту проходження ВЛК не є обов'язковим.

Популярні новини зараз
Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів
Показати ще

Для подачі документів на бронювання, також не потрібно проходити ВЛК.

"В нас йде перевірка наявності особи в "Оберезі" і перебування в трудових відносинах цієї особи з підприємством, яке визначене як критично важливе", — пояснила Ткач.

Протягом першого тижня, відколи бронювання працівників стало доступним через "Дію", скористалися цією можливістю вже 50 тисяч осіб. "Ми спостерігаємо швидкий приріст компаній, які охоче користуються новим сервісом. За тиждень вже 50 тис. забронювалися через портал "Дія" через електронну процедуру бронювання", — підкреслила чиновниця.

Бронювання через "Дію" дозволяє співробітнику уникати відвідувань ТЦК, адже вся необхідна інформація про бронь відображатиметься у застосунку "Резерв+". Ця система насамперед орієнтована на критично важливі підприємства, які надають товари та послуги Силам оборони.

Нагадаємо, Студенти можуть втратити відстрочку від мобілізації: кого чекатимуть у ТЦК замість ВНЗ

Раніше ми розповідали, що Українців мотивуватимуть мобілізуватися: обійдуться без бусиків та ТЦК

Також, ТЦК оштрафує ухилянтів і за кордоном: які суми доведеться віддати