Багато українців не мають відвертого бажання служити в армії. Ветеран полку «Азов» Віталій Скидан, відомий під псевдонімом «Бойко», висловив пропозицію, яка може змінити ситуацію на краще. Він переконаний, що рекрутинг до Збройних сил України варто довірити безпосередньо бригадам.

Такий підхід, за його словами, здатний створити здорову конкуренцію та зацікавити більше людей.

українські військові ЗСУ
українські військові ЗСУ

В інтерв'ю для проекту «Лінія спротиву» від Telegraf UA Скидан розповів, що бригади мають потенціал не тільки ефективно залучати нових бійців, але й піднімати рівень їх підготовки. Основою підходу є людиноцентричність, яка проявляється у високому рівні навчання та особливій енергетиці вишколів. За словами ветерана, важливо, щоб новобранці розуміли значення побратимства і відчували себе частиною команди, готової йти на смерть один за одного.

«Ми на власному прикладі показуємо, що таке побратимство. Адже нема нічого важливішого за людину, яка із тобою йде на смерть. Важливо людей згуртувати, щоб вони були командою. Прагнемо стерти прірву між військовими та цивільними. Щоб цивільні зрозуміли, що військові — це люди, з якими можна жартувати і розмовляти не лише про війну», — зазначив Скидан.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Проблема неправильного розподілу військовозобов'язаних не нова для Міноборони. У відомстві визнають, що іноді рекрути потрапляють не до тих підрозділів, до яких хотіли б. Це може негативно впливати на їх мотивацію та ефективність служби. Однак, міністерство працює над вирішенням цієї проблеми. А бригади, які безпосередньо стикаються з реальними викликами на полі бою, краще розуміють потреби та настрої новобранців.

Нагадаємо, Виконавча служба не пощадить ухилянтів – заберуть квартиру і дружини теж

Раніше ми розповідали, Чи можуть вашу землю "мобілізувати" на користь ЗСУ: що робити

Також, Було 70 гривень, а стане 25 тисяч: українцям загрожують велетенські штрафи за одне порушення