Відповідно до останніх змін у законодавстві військовозобов'язані українці, які мешкають за межами країни, зобов'язані оновити свої дані до ТЦК.

Метою такого заходу є забезпечення актуальності інформації про військовозобов'язаних громадян. Цей процес може бути здійснений через українські дипломатичні установи. Важливо відзначити, що ця вимога стосується не лише дорослих чоловіків, а й юнаків, яким виповнилося 17 років... Про це розповідає адвокат Сергій Савінський.

Оновленння даних. Фото: youtube
Оновленння даних. Фото: youtube

Процес оновлення даних передбачає надання актуальної інформації про місце проживання, контактних номерів телефонів, електронних адрес та інших персональних даних.

Це можна зробити кількома способами: надіславши повідомлення за офіційною електронною адресою або номером телефону ТЦК та СП за місцем знаходження на військовому обліку або через електронний кабінет призовника.

Популярні новини зараз
Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Особливу увагу слід звернути на те, що громадяни України, які були зняті з військового обліку через виїзд за кордон на строк понад три місяці, зобов'язані були стати на облік протягом 30 днів з 18 травня. Недотримання цієї вимоги може призвести до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), яка передбачає штраф від 17 000 до 25 500 гривень.

Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform
Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform

Для тих, хто перебуває за кордоном, існує можливість подати заяву про взяття на військовий облік через консульства і т.д.

До заяви необхідно додати відповідні відомості, включаючи ідентифікаційний номер платника податків (ІПН), адресу проживання, електронну пошту, контактний номер телефону, а також копію першої сторінки закордонного паспорта.

Нагадаємо, немає грошей, але є борг: як ТЦК стягуватимуть штрафи з ухилістів

Як повідомляв "Знай.uа", уряд дозволить бронювати від мобілізації більше людей - кого і за яких умов

Знай.uа писав, втікачам з армії змінили умови покарання: що чекає на дезертирів