У першому читанні Верховна Рада України прийняла законопроєкт, який стосується покарання за самовільне залишення місця служби в армії. Згідно з цим законопроєктом, військовослужбовці, які вирішили покинути військову частину без офіційного дозволу, можуть звернутися до слідчого чи прокурора із заявою про бажання повернутися.

Проте для цього необхідно отримати згоду свого командира. Це нова ініціатива спрямована на створення умов для військових, які вирішили повернутися до військової служби після самовільного залишення.

Військовозобов'язаний
Військовозобов'язаний

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова підкреслила необхідність цієї ініціативи, оскільки існує значна кількість випадків, коли військовослужбовці виявляють бажання повернутися до військової служби після виходу з неї без офіційного дозволу.

Прийняття законопроєкту в другому читанні передбачає звільнення військовослужбовців від кримінальної відповідальності за самовільне залишення місця служби. Крім того, їм буде відновлено всі виплати та забезпечення, які їм належать.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Молодий чоловік у ТЦК і СП. Фото: ngu.gov.ua
Молодий чоловік у ТЦК і СП. Фото: ngu.gov.ua

Законопроєкт також визначає різні види покарань за самовільне залишення місця служби, включаючи штрафи та арешт, залежно від тривалості відсутності та умов, у яких вона відбувається.

Нагадаємо, штрафи від ТЦК: чи можна уникнути покарання, якщо оновити дані після 16 липня

Раніше ми писали про те, що чи отримають повістку ті, хто не оновив дані: мобілізація після 17 липня

Вам буде цікаво дізнатися як оскаржити повістку – українцям підказали, на що звернути увагу