Військовозобов'язані українці, які не оновлять дані до 16 липня, автоматично стають ухилянтами та підпадають під санкції. Чи можна уникнути штрафів, якщо звернутися до ТЦК пізніше, розповів нардеп Олександр Федієнко в ефірі "Київ24".

Народний обранець пояснив, що працівники ТЦК мають здійснити відповідні юридичні, процедурні дії з кожним військовозобов'язаним громадянином. Особи, які з певних причин не змогли оновити дані у встановлений час, можуть зробити це пізніше.

Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube
Українці в ТЦК. Скріншот: YouTube

За словами Олександра Федієнка, якщо людина добровільно оновить військово-облікові дані, то щодо неї можуть не застосовувати адміністративний штраф.

"Якщо вони оновляться - у тому ж Адміністративному кодексі виписано, що на таких людей не накладається адміністративний штраф. Оскільки ці люди самі усунули адміністративне правопорушення", – заявив парламентар.

Популярні новини зараз
Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки ТЦК забирають документи: як діяти
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Варто нагадати, що після 16 липня ТЦК почнуть застосовувати штрафні санкції щодо громадян, які не поновили дані. Сума штрафу від 17 до 25,5 тисяч гривень. За несплату штрафу можуть блокувати банківські картки. Крім того, порушників можуть позбавляти права керувати автомобілем.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чоловікам можуть дати більше часу на ТЦК: нардеп вважає, що це необхідно.

Також наш портал інформував, що робити військовозобов'язаному, якщо отримав повістку та захворів: пояснення юриста.

Крім того, ми писали, якщо мобілізували з непогашеним кредитом – українцям розповіли, як обійти штрафи та відсотки.