З 16 липня набирають чинності нові вимоги до мобілізаційних повісток. Недотримання правил відправлення цих документів тепер може стати підставою для судових розглядів. Юристи пояснюють, на що варто звертати увагу.

У зв’язку з новим законом про мобілізацію, що набирає чинності 16 липня, вимоги до відправлення повісток стають більш суворими. Будь-які порушення у строках можуть бути оскаржені у судовому порядку. Про це йдеться у матеріалі "Телеграфа".

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 560 від 16 травня "Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період", повістки тепер мають відправлятися не пізніше наступного дня після їх підписання. Дата явки до Територіального центру комплектування (ТЦК) повинна бути не раніше 14 днів після дати підпису повістки.

Наприклад, якщо повістка підписана 1 серпня, "Укрпошта" має відправити її не пізніше 2 серпня. Водночас дата явки до ТЦК не може бути призначена раніше 15 серпня. Недотримання цих строків означає, що повістка вважається направленою з порушеннями, і покарання за неявку може бути оскаржене в суді.

Популярні новини зараз
Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників Місячна економія 450 грн: хто з українців з 1 жовтня платитиме за світло вдвічі менше
Показати ще

Ці зміни означають, що тепер за термінами відправлення повісток потрібно буде ретельно стежити. Недотримання встановлених строків може призвести до судових позовів, що підкреслює важливість точності та своєчасності в процедурі мобілізації.

Нагадаємо, Ігноруєш штраф від ТЦК - прощайся з квартирою: Мін’юст пригрозив чоловікам

Раніше ми розповідали, що Списки зі студентами передадуть у ТЦК: чи мають виші на це право

Також, Відправка повісток поштою: Кабмін вніс важливі зміни