Міністерство юстиції України офіційно попередило громадян про серйозні наслідки за несплату штрафів від ТЦК. Якщо боржники не сплачуватимуть ці штрафи, їхні банківські рахунки будуть арештовані, а майно може бути продане на аукціонах для погашення заборгованості.

В офіційній статті, опублікованій на сайті міністерства, зазначається, що громадяни, які не сплачують штрафи, ризикують втратити доступ до своїх банківських рахунків і майна. Якщо заборгованість накопичується, арештоване майно буде виставлене на торги.

Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform
Штрафи за неоновлення данних. Фото: АрміяInform

Адвокат Юрій Демченко пояснив, як відбуватиметься цей процес. Зокрема, тепер повістки від ТЦК будуть надсилати поштою, і вони вважатимуться врученими, навіть якщо одержувач їх не отримав особисто в руки.

Це означає, що навіть якщо людина не отримала повістку, вона все одно зобов’язана сплатити штраф. У разі несплати штрафу, на банківські рахунки накладуть арешт, а майно буде виставлене на аукціон.

Штрафи за ухилення від мобілізації. Фото з інтернету
Штрафи за ухилення від мобілізації. Фото з інтернету

Популярні новини зараз
Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям Довелося покохати тещу: українець одружився на мамі жінки, аби втекти закордон В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Однак, відповідно до закону, єдине житло не може бути предметом стягнення, якщо сума боргу не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати, що у 2024 році становить 160 тисяч гривень.

Це означає, що лише найбільші порушники можуть втратити свої будинки. Таким чином, особливо злісні боржники ризикують залишитися без даху над головою, якщо їхні борги значно перевищують цей поріг.

Нагадаємо, українцям пояснили, як виїхати за кордон, щоб не "розвернули"

Раніше ми писали про те, що нова тактика ТЦК: як українці з правом на відстрочку можуть опинитися на фронті

Вам буде цікаво дізнатися злісні ухилянти можуть не знати про свій статус: величезний штраф стане несподіванкою