Якщо ви не з'явилися за викликом до територіального центру комплектування або проігнорували повістку, вам можуть накласти штраф. Юристка Ірина Ан пояснила, як дізнатися про наявність штрафу і що робити в такому випадку.

Ірина Ан виділила кілька способів перевірити, чи наклав на вас штраф ТЦК.

Особистий візит до військкомату

Прибувши до ТЦК, ви можете дізнатися, чи притягували вас до адміністративної відповідальності за порушення мобілізаційних заходів. У разі накладання штрафу, ТЦК зобов'язаний надати копію постанови про притягнення до відповідальності.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу – скільки ще новобранців не вистачає Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті В Україні більше не вимикатимуть світло в деяких регіонах Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку
Показати ще

Перевірка Реєстру виконавчих проваджень

Постанову про накладання штрафу направляють до державного або приватного виконавця, який відкриває виконавче провадження. Це провадження реєструється в Єдиному державному реєстрі виконавчих проваджень, де можна перевірити його наявність.

Застосунок “Дія”

У додатку “Дія” можна перевірити наявність відкритого виконавчого провадження, що стосується вас.

Перед тим як сплачувати штраф, важливо з’ясувати, за які дії вас оштрафували. Юристка Ірина Ан підкреслює, що у разі дотримання всіх вимог українського законодавства та своєчасного оновлення даних, штраф ТЦК можна оскаржити. Для цього потрібно звернутися до судових органів з адміністративним позовом за місцем реєстрації або перебування ТЦК.

Ви маєте право подавати позов протягом 10 днів з моменту винесення постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Якщо ви пропустили цей термін, потрібно подати до суду заяву про поновлення строку на оскарження постанови.

Нагадаємо, Ухилянти вдаються до маніпуляцій з дітьми: все, щоб уникнути мобілізації

Раніше ми розповідали: Мобілізація авто в Україні: власникам транспорту загрожує 60 тисяч штрафу, хто в списку

Також, Мобілізація жінок в Україні з 1 липня: хто в першу чергу нарветься на 17 тисяч штрафу