Питання виїзду чоловіків за кордон останні кілька років від початку повномасштабної війни стоїть особливо гостро.

Особливо це стосується старших чоловіків, у тому числі тих, кому вже виповнилося 60 років і більше.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Насамперед важливо розуміти, що загальні обмеження на виїзд стосуються всіх військовозобов'язаних чоловіків. Однак для тих, кому виповнилося 60 років, є деякі особливості. Адже згідно з чинним законодавством ця вікова категорія вже має право на зняття з військового обліку, що відкриває можливість вільного виїзду за кордон.

Проте, як зазначає адвокат Володимир Піщида, сам факт досягнення 60-річного віку автоматично не знімає обмеження на виїзд. Для того, щоб реалізувати своє право на перетин кордону, чоловікам цієї вікової категорії необхідно пройти певну процедуру.

Популярні новини зараз
ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує Київстар піднімає тарифи на 100%: чим це аргументують Кінець дистанційки: МОН планує зміни в освіті Негайно повідомте ТЦК або отримаєте штраф до 60 тисяч гривень: українцям приготували нові правила
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Ключовим кроком є ​​відвідування ТЦК. Тут чоловік має офіційно знятись з військового обліку у зв'язку з досягненням граничного віку мобілізації. Для цього необхідно мати при собі два основні документи: військово-обліковий документ та паспорт.

Ця процедура є обов'язковою.

Без офіційного зняття з військового обліку виїзд за кордон буде неможливим, навіть якщо особа досягла відповідного віку.

Нагадаємо, чоловіки можуть легально виїхати за кордон у липні: що для цього потрібно

Як повідомляв "Знай.uа", деяких чоловіків випустять з України – назвали важливу умову

Знай.ua писав, українцям з подвійним громадянством придумали пастку - чого тепер "боятися" при в'їзді в країну