Військовозобов'язані, які не оновлять свої військово-облікові дані до 17 липня, все одно можуть отримати повістку. Її надішлють за місцем реєстрації, яке було вказано раніше. Проте, окрім повістки, таким громадянам загрожує ще й штраф. Про це розповів адвокат Олег Мицик в ефірі телеканалу "Київ24".

За словами адвоката, неоновлення даних військовозобов'язаного не захистить від отримання повістки. Навпаки, це може призвести до додаткових проблем. Олег Мицик пояснив, що 17 червня були внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів №560, які визначають спосіб відправлення повісток.

Штрафи за ухилення від мобілізації. Фото з інтернету
Штрафи за ухилення від мобілізації. Фото з інтернету

"Держава проявила себе, в законі цього не було. Тобто якщо громадянин оновив дані, він отримав повістку за місцем, яке вказав при оновленні. Якщо він не оновив дані, то повістка прийде за місцем, яке є задекларованим. Особа все одно отримає повістку," — зазначив Мицик.

Нова постанова Кабінету Міністрів зобов'язує військовозобов'язаних оновити свої дані, щоб отримувати повістки за актуальним місцем проживання. Якщо громадянин цього не зробить, він все одно отримає повістку за старою адресою, але також ризикує отримати штраф за адміністративне правопорушення.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"Люди, які з якихось міркувань не хочуть оновити дані, мають нове адміністративне правопорушення, за яке отримають штраф," — підкреслив адвокат.

Нагадаємо, Пройшов ВЛК і одразу у військову частину: кому можуть вручити "бойову" повістку

Раніше ми розповідали, що Оштрафують навіть тих, хто вже оновив дані – кого повторно чекають в ТЦК

Також, Що робити військовозобов'язаному, якщо отримав повістку і захворів: пояснення юриста