Якщо у військовозобов'язаного з інвалідністю є сумніви щодо його статусу, ТЦК та СП можуть направити його на ВЛК. Військовозобов'язаного без військового квитка можуть відправити на ВЛК, навіть якщо у нього є інвалідність.

Однак наявність військового квитка радянського зразка дозволяє уникнути цієї процедури. Адвокатка Катерина Аніщенко пояснила, що військовий квиток навіть радянського зразка захищає від направлення на ВЛК.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Проте, якщо у військовозобов'язаного немає військового квитка, але є інвалідність, або для отримання військового квитка, необхідно пройти ВЛК. У разі сумнівів в інвалідності, ТЦК можуть направити людину на ВЛК.

Згідно з українським законодавством, військовослужбовці з поважних причин, у тому числі ті, хто має інвалідність, можуть звільнитися зі служби.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Нові правила роздягнуть водіїв до нитки
Показати ще

Це стосується:

Військова комісія
Військова комісія

  • Військовослужбовців, які можуть звільнитися за сімейними обставинами;
  • Військовослужбовців з інвалідністю, незалежно від того, коли і чому вони її отримали;
  • Військовослужбовців, які були звільнені з полону.

Чоловіки, які отримали інвалідність II або III групи під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, повинні пройти повторну ВЛК, щоб підтвердити свій статус.

Нагадаємо, з ними не візьмуть на службу: які хвороби звільняють від мобілізації

Раніше ми писали про те, що пройшов ВЛК і одразу у військову частину: кому можуть вручити "бойову" повістку

Вам буде цікаво дізнатися штраф за не оновлення даних можна не платити – кому дозволять