У Міністерстві оборони України пояснили, хто і як може оскаржити штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних.

Директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк повідомив, що оскаржити штрафи зможуть ті, хто доведе, що в зазначений період був хворий або мав інші поважні причини. Для цього потрібно надати відповідні підтверджуючі документи до суду.

Лікарняний, скріншот: YouTube
Лікарняний, скріншот: YouTube

Усі чоловіки від 18 до 60 років, які є військовозобов’язаними, призовники, резервісти, а також жінки-військовозобов’язані повинні оновити свої дані. Це можна зробити через ЦНАП або за допомогою додатка "Резерв+".

Якщо ви не встигли до 16 липня, на вас можуть відкрити справу про адміністративне порушення.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

"У будь-якому випадку після 17 липня стосовно тих громадян, які несвоєчасно оновили облікові дані, будуть відкриті справи щодо вчинення адмінправопорушень. Водночас громадяни зможуть оскаржити такі рішення у суді, надаючи підтверджуючі документи, що дійсно вони не могли це зробити своєчасно", – заявив Андрусяк.

Автоматично штрафи накладати не будуть. За словами Марка Андрусяка, штрафи будуть виписуватися тільки через три місяці після виявлення порушення і до одного року з моменту його вчинення. Це робитимуть територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Факт виявлення правопорушення може зафіксувати техпрацівник ТЦК, після чого документально оформлена інформація передається керівнику ТЦК для складання протоколу.

Нагадаємо, Чи можуть мобілізувати 18-річних українців: про ці деталі навіть не здогадувалися

Раніше ми розповідали, що Пройшов ВЛК і одразу у військову частину: кому можуть вручити "бойову" повістку

Також, Похід у ТЦК перевернув життя IT-фахівців: "Змінився світогляд. Це ж*па"