Наші читачі чудово пам'ятають, як це – жити без світла по кілька годин на добу. Багатьох українців буквально не лише цікавить, а й турбує питання - чи встигне наша країна завершити ремонт енергетичної інфраструктури до зими.

У свою чергу у Міністерстві енергетики України кажуть, що це багато в чому залежить від міжнародних партнерів.

Про це стало відомо завдяки інформації від заступника міністра енергетики України Миколи Колесника.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

За його словами, для енергетиків важливо вчасно отримати необхідне обладнання – це одне із ключових питань своєчасного проведення ремонтних робіт.

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

"Енергетичне обладнання проводиться тривалий час, тому перше завдання, яке є у нас, – це активна робота з міжнародними партнерами для того, щоб отримати обладнання, яке є, готове лежить на складі", – сказав Колесник.

Людина сидить без світла в квартирі
Людина сидить без світла в квартирі

Зокрема робота з партнерами проводиться через Фонд підтримки енергетики України.

Заступник міністра наголосив, що станом на сьогоднішній день усі енергетичні компанії мають чіткі графіки проведення ремонтних робіт. Вони мають бути завершені вчасно, до настання збільшеного споживання електроенергії під час опалювального сезону.

Енергетика. Фото: скрін youtube
Енергетика. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що найближчими місяцями енергосистема України може працювати без значних обмежень, якщо не буде різких змін температури та нових обстрілів, але взимку обмеження таки будуть через значні пошкодження інфраструктури.

Введення нових резервних потужностей та підтримка міжнародних партнерів є важливими, але цього недостатньо для повної стабільності взимку.

Нагадаємо, світло є, а зв'язок поганий: у Мінцифри порадили заощаджувати.

Раніше повідомлялося, людство чекає "Пандемія 2.0"? Які ще небезпечні віруси загрожують усім нам?

Також, тарифи на воду та каналізацію: вартість кубометра може збільшитися на 10 гривень.