Документи українців, які планують виїзд за кордон, тепер підлягатимуть новому процесу перевірки. Суть нововведення полягає в інтеграції електронних даних з різноманітних систем та реєстрів, що обіцяє внести значні зміни в процедуру, яка стосується контролю за виїздом громадян з країни.

Цей процес охоплює, зокрема, й доступ до інформації, що має обмежений доступ. Про те, як саме зміниться процес перевірки документів на кордоні в умовах цифровізації, розповів речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко під час ефіру телемарафону.

Перетин кордону жінками. Фото: youtube
Перетин кордону жінками. Фото: youtube

Для тих осіб, які безпосередньо перетинають кордон, істотних змін не передбачається. Однак нововедення для прикордонників і контролерів покликане значно полегшити їхню роботу, забезпечивши легший доступ до перевірки документів і зменшуючи ризики використання підроблених документів.

Згідно з постановою, ухваленою Кабінетом Міністрів України 9 серпня, Держприкордонслужба отримала нові повноваження для доступу до електронних даних, які містяться в державних реєстрах.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Це означає, що відтепер прикордонники зможуть отримувати інформацію про громадян, які покидають країну, шляхом інформаційного обміну з іншими державними органами.

Прикордонник перевіряє документи. Фото: dpsu.gov.ua
Прикордонник перевіряє документи. Фото: dpsu.gov.ua

Коли документ набере чинності, ДПСУ почне укладати угоди з відомствами, що є власниками окремих баз даних, для того, щоб чітко визначити всі аспекти використання персональної інформації людей, які планують перетнути кордон.

Нагадаємо, українці пересядуть на громадський транспорт: нові акцизи на пальне зроблять автівку недоступною розкішшю

Раніше ми писали про те, що адвокати прояснили всі "новинки" 2024 від ТЦК та Міноборони

Вам буде цікаво дізнатися тарифи зростають, борги стають непосильними: як вибратися з "безвихідної" ситуації