Українців знову закликають економити електроенергію, особливо в години пік, щоб уникнути можливих відключень, які можуть повернутися вже наступного тижня.

Володимир Омельченко, директор енергетичних програм Центру Разумкова, в ефірі телемарафону попередив, що існують ризики повернення до планових відключень. Він зазначив, що минулої п'ятниці ситуація була настільки складною, що "Укренерго" довелося обмежити постачання для деяких промислових підприємств.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Проте населення поки що не відчуло цих заходів. Зростання температури наступного тижня може призвести до збільшення споживання електрики, що підвищує ризик відключень.

Щоб цього уникнути, Омельченко рекомендує максимально використовувати можливості імпорту електроенергії, які наразі задіяні лише на 50-60%.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Відключення електроенергії, лічильник / фото: АТ "Херсонобленерго"
Відключення електроенергії, лічильник / фото: АТ "Херсонобленерго"

Експерт також закликав громадян зберігати енергоощадливість і уникати використання потужних електроприладів у пікові години. Він вважає, що цей тиждень буде складним для енергосистеми, але зниження температури через тиждень може полегшити ситуацію.

Нагадаємо, як довго не вимикатимуть світло: в Міненерго дали відповідь

Раніше ми писали про те, що правила оплати комунальних послуг змінено: що треба знати

Крім того, Знай.ua повідомляв, кредити на сонячні панелі: пільгові умови, приховані ризики та що робити, якщо гроші не допоможуть