Понад 250 тисяч українців призовного віку, які перебувають у Німеччині, отримали повідомлення про необхідність повернення додому. За даними опитування серед чиновників, які відповідають за видачу документів мігрантам, стала помітною тенденція до посилення політики щодо українських чоловіків цієї групи.

В Німеччині не надають проїзні документи українцям, які не мають дійсного паспорта. У разі його закінчення, мігрантам радять повернутися в Україну для його поновлення.

Біженці в Німеччині. Фото: Главком
Біженці в Німеччині. Фото: Главком

Багато чиновників на місцях у відповідь на це припинили видачу проїзних документів українським чоловікам призовного віку, посилаючись на законодавчі норми Німеччини.

Таким чином, видання таких документів вимагає наявності національного паспорта, інакше у видачі буде відмовлено. У землі Гессен, наприклад, іміграційні органи чітко дотримуються цих правил, і це підтверджує їхнє Міністерство внутрішніх справ.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Оплата проїзду / фото: Львівська міськрада
Оплата проїзду / фото: Львівська міськрада

Водночас для іноземців із простроченими паспортами існує можливість отримання так званого "сірого паспорта", який є тимчасовим документом. Проте, щоб його отримати, необхідно довести, що поновлення національного паспорта неможливе в країні походження.

Тобто, німецьке законодавство ставить в пріоритет процедури, які повинні проходити в Україні, перш ніж українці можуть розраховувати на нові документи в Німеччині.

Нагадаємо, Польща запроваджує допомогу на дітей українців: скільки можна отримати

Раніше ми писали про те, що біженцям збільшили допомогу за кордоном: хто може отримати виплати

Крім того, Знай.ua повідомляв, Фінляндія змінює правила для біженців: що варто знати українцям з 1 вересня