Народний депутат і полковник СБУ Роман Костенко висловив думку, що закон про мобілізацію покращив ситуацію з набором військових, хоча мотиваційні пункти працюють не так ефективно, як очікувалося. Він зазначив, що у 2023 році мобілізація була на низькому рівні, але після ухвалення закону кількість призовників значно зросла.

Костенко також звернув увагу на проблему якості особового складу, пояснюючи, що в гонитві за цифрами ТЦК набирають людей, які не завжди підходять для служби.

Мобілізація жінок в Україні
Мобілізація жінок в Україні

Це призводить до того, що такі люди не можуть ефективно виконувати бойові завдання. Він підкреслив, що українська армія потребує збільшення чисельності для протистояння рф.

Костенко також наголосив на необхідності чесної комунікації з військовими, зокрема щодо фінансових питань. Полковник вважає, що оптимальний вік для призову до ЗСУ становить 20-50 років, а осіб старшого віку варто мобілізувати лише за власним бажанням, але не в бойові підрозділи.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Військовий аналітик Євген Дикий додав, що найкращий вік для бійця – 25-35 років, оскільки ці люди є як психологічно, так і фізично підготовленими до служби.

Нагадаємо, мобілізація після 50 років: чи змінять в Україні призовний вік

Раніше ми писали про те, що військові зможуть звільнитися після 36 місяців служби: що ще змінить новий законопроєкт

Крім того, Знай.ua повідомляв, перші штрафи від ТЦК: коли українців почнуть карати за порушення мобілізації