В Україні триває дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Деякі бойові командири ЗСУ на вже третьому році повномасштабного вторгнення РФ скаржаться на фізичний стан тих, хто прибуває до підрозділів навчальних центрів.

Так, командир роти 130-го батальйону територіальної оборони Віктор Баранов із позивним "Кеп" емоційно розкритикував діяльність ТЦК щодо методів мобілізації, яку вони проводять. Часто на фронт потрапляють чоловіки, ні фізично, ні психологічно готові до цього.

Про це Віктор Баранов заявив у невеликому інтерв'ю для одного із українських телеканалів під час телемарафону.

Навчання у ЗСУ, фото: Facebook
Навчання у ЗСУ, фото: Facebook

"Я не розумію, навіщо це роблять ТЦК і навчальні центри - дають просто масу людей. Мені, як командиру роти, прислали 45 осіб. З них десятьох ми через три дні одразу відправили в пункт тилового забезпечення. Вони ледве ходять... У нас був тактичний медик. Він накладає турнікет і втрачає свідомість. Це ще без поранення, без нічого. Для чого, скажіть будь ласка, проводити таку... складно підібрати слово...", - обурено заявив військовий.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Він вважає, що військкоми просто таким чином "галочку собі ставлять". При цьому що ці люди робитимуть на передовій їх мало хвилює.

"У нас є сто людей... А далі ротному роби, що хочеш. У мене 96 осіб наповнення штату. Мені дають зону відповідальності. Будь ласка, стримуй. Ким? Так, якось ми вийшли – нас 45-50 осіб. А їх змінити треба. Це ще я не кажу про поранення, якісь неповоротні втрати", – каже Баранов.

Нагадаємо, ігнорування штрафів від ТЦК: адвокат розповів про наслідки.

Раніше повідомлялося, пускають лише за паспортом із позначкою: в Україні ввели обмеження.

Також, "Той наркоман, той хворий": нардеп поскаржився на "перегини" ТЦК і сказав, кого шукатимуть.