Міністерство оборони України висловило підтримку законопроєкту №11391, який має на меті відновлення відстрочки від мобілізації для військовозобов'язаних, чиї неповнорідні брати або сестри загинули або зникли безвісти під час бойових дій.

Зараз у законі про мобілізацію зазначено, що відстрочка надається родичам, таким як чоловік, дружина, діти, батьки та близькі родичі (включаючи рідних братів і сестер). Проте під час змін у законодавстві невірно було виключено терміни "неповнорідний брат/сестра".

Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua
Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua

Це призвело до ситуації, коли брати або сестри, які не є повнорідними, могли бути підлягаючими мобілізації, якщо їхній близький родич загинув або зник безвісти.

З метою виправлення цієї ситуації, у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт №11391. Нардеп Олександр Федієнко повідомив, що розгляд цього законопроєкту вже анонсовано в комітеті.

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни З 1 жовтня платіжки за світло зміняться "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Верховна Рада, фото: Facebook
Верховна Рада, фото: Facebook

Міністерство оборони, у своєму висновку, підтвердило необхідність змін, що дозволять повернути відстрочку для військовозобов'язаних у відповідних ситуаціях.

Нагадаємо, через брак грошей люди мусять стояти у чергах до ТЦК

Раніше ми писали про те, що закон полегшив кредити українцям: на що розраховувати позичальниками

Крім того, Знай.ua повідомляв, бойовий командир показав, кого ТЦК відправляє на фронт: "Ледве ходять, непритомніють..."