В Україні знизили мобілізаційний вік із 27 до 25 років і, звичайно ж, ходять розмови про те, що планочка може опуститися ще нижче.

Тим більше, вже прозвучали заяви того ж голови ГУР Кирила Буданова про те, що якщо Україна мобілізує всіх від 18 років, то зможе воювати до 2033 року.

Кирило Буданов, Начальник ГУР
Кирило Буданов, Начальник ГУР

Чи планують зараз у Раді ще раз знижувати мобілізаційний вік призовників? Про це розповів речник Ради Руслан Стефанчук. Про це він сказав в інтервʼю телеканалу “Ми-Україна”.

Він нагадав, що мобілізаційний вік вже понизили до 25 років. Розмови щодо цього питання тривають донині, проте реальних дискусій про подальше пониження граничного віку не було.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

“Наскільки я поінформований, уникаючи будь-яких цифр, як раз правильний підхід до формування мобілізаційної основи сьогодні говорить нам про те, що в Україні є необхідний мобілізаційний ресурс, який може бути правильно застосований при правильному менеджменті в Міністерстві оборони. Тому поки гостре питання щодо зниження мобілізаційного віку, принаймні у Верховній Раді, не розглядається”, – наголосив Стефанчук.

Руслан Стефанчук. Фото: Youtube
Руслан Стефанчук. Фото: Youtube

Нагадаємо, що більше не допоможуть: ТЦК не хочуть, щоб адвокати втручались у мобілізацію. У ТЦК дали важливе роз'яснення щодо залучення адвокатів до процесу мобілізації та проходження ВЛК.

Раніше ми повідомляли, що у діях ТЦК поставили крапку: права чоловіків, здебільшого, не порушуються.

Також стало відомо, що замість парт – на полігон: старшокласникам із вересня викладатимуть нові предмети.