Нещодавно уряд України ухвалив зміни до Порядку проведення мобілізації, які дозволять військовозобов’язаним легко перевіряти справжність повісток через мобільний додаток Резерв+.

Основна новація полягає у впровадженні QR-кодів на повістках, що дозволяють миттєво підтвердити їхню справжність. Кожна повістка, сформована за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, отримуватиме унікальний електронний ідентифікатор. Це означає, що тепер легше перевірти, чи справжній документ вам вручили, чи ні — достатньо скористатися додатком Резерв+.

"Резерв+", скріншот: Facebook
"Резерв+", скріншот: Facebook

Якщо ви отримали повістку, на ній буде QR-код. Щоб перевірити документ, ви скануєте код за допомогою додатка Резерв+ на своєму смартфоні. Додаток миттєво підтягує інформацію з Єдиного реєстру та показує вам, чи дійсно цей документ є офіційним.

Крім того, уряд визначив чіткий механізм перевірки не лише повісток, а й інших документів, пов'язаних з мобілізацією, які можна завантажити через особистий кабінет у додатку або на офіційному сайті. Це значно знижує ризик шахрайства, яке на жаль, стало частим явищем в останні роки.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Насамперед, нововведення додає прозорості до процесу мобілізації. Військовозобов’язані можуть бути впевнені, що повістка є справжньою, і уникнути неприємних ситуацій, коли доводиться стикатися з фальшивками або неправомірними вимогами.

Зараз триває перехідний період, протягом якого старі паперові повістки ще можуть використовуватися. Однак вже незабаром вся документація буде повністю переведена у цифровий формат. Це означає, що в майбутньому будь-які мобілізаційні документи можна буде перевірити в режимі онлайн, що значно знижує ризик помилок та зловживань.

Нагадаємо, На який термін дадуть відсрочку чоловікам: адвокат назвав всі кроки

Раніше ми розповідали, що Оплата штрафу не врятує від мобілізації: як ТЦК будуть карати

Також, Військовий облік українців за кордоном: що потрібно знати