В Україні значно змінились правила мобілізації. Чоловіки, які раніше мали можливість отримати відстрочку від призову, тепер можуть зіткнутися з новими обмеженнями. Особливо це стосується тих, хто здобуває освіту.

Відстрочку від призову можуть отримати певні категорії студентів. Наприклад, ті, хто навчається на денній формі навчання на рівні бакалаврату, мали привілей залишатися поза мобілізацією. Однак, за останніми змінами, Міністерство освіти та науки України звузило перелік осіб, які мають право на відстрочку.

Мобілізація. Фото: armyinform
Мобілізація. Фото: armyinform

Як повідомив заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький, чоловіки, які вже здобули ступінь бакалавра або раніше вступали до університету на цей рівень, більше не зможуть скористатися правом на відстрочку від мобілізації. Це стосується також тих, хто вже навчався, але з якихось причин залишив навчальний заклад, а тепер хоче повернутися до навчання або змінити спеціальність.

Часто спостерігалася тенденція, коли чоловіки, які вже отримали професійно-технічну освіту, вступали до вищих навчальних закладів лише з метою отримання відстрочки. За новими правилами, така практика більше не захищатиме від мобілізації.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Вінницький підкреслив, що, хоча більше дорослих людей прагнуть здобути вищу освіту, держава зараз змушена адаптуватися до нових викликів війни. Висока освіченість населення є важливою, але в умовах воєнного стану інші пріоритети виходять на перший план.

"Держава зацікавлена в тому, щоб українці були освіченими, однак зараз ми маємо діяти згідно з новими реаліями", — зазначив заступник міністра.

Таким чином, якщо ви планували вступити до університету задля отримання відстрочки від призову, варто переглянути свої плани та підготуватися до нових умов.

Нагадаємо, Військовий облік українців за кордоном: що потрібно знати

Раніше ми розповідали, що Бойовий командир показав, кого ТЦК відправляє на фронт: "Ледве ходять, непритомніють..."

Також, У діях ТЦК поставили крапку: права чоловіків, здебільшого, не порушуються