Російський політтехнолог і галерист Марат Гельман вважає, що Володимир Путін майже не має вибору: йому доведеться оголосити нову мобілізацію. Без цього, на думку Гельмана, росія не зможе не лише утримувати російсько-український кордон, а й витіснити українські війська з Курської області.

Ситуація для Путіна складається непросто, розповів Гельман в інтерв'ю "Главреду". З одного боку, він розуміє, що мобілізація може послабити його владу всередині країни, адже це викличе невдоволення росіян. З іншого боку, він усвідомлює, що без додаткових сил його армії не вистачить для війни.

Володимир путін, кадр з відео
Володимир путін, кадр з відео

Гельман каже, що зараз дуже важливо, щоб Україна змогла витримати контрнаступ. Це буде критичним моментом, який визначить, як відбудуться подальші переговори між Зеленським та Путіним.

За його словами, на переговорах може бути запропонований варіант: Росія йде з України, а Україна залишає російські території. У такій ситуації обом сторонам є про що домовлятися.

Популярні новини зараз
Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Путін став перед складним вибором: або він оголошує мобілізацію та ризикує внутрішньою стабільністю, або не робить цього і стикається з загрозою ззовні – від української армії.

Путін із Лукашенком / фото: Telegram
Путін із Лукашенком / фото: Telegram

Гельман вважає, що Путін намагатиметься відтягнути момент оголошення мобілізації до президентських виборів у США. Адже якщо демократи, які, здавалося, вже змирилися з поразкою від Трампа, зможуть досягти успіху у врегулюванні конфлікту між Росією та Україною, це може стати сильним козирем у їхній передвиборчій кампанії.

"Тепер буде гра. Путін спробує максимально відтягувати оголошення мобілізації, а американська адміністрація, навпаки, максимально форсує події, щоб у війні Росії та України домогтися припинення вогню", – заявив Гельман.

Нагадаємо, українська актриса розкрила, як і коли починають виплачувати 15 млн за загиблого чоловіка: "Не одразу"

Раніше ми писали про те, що РПЦ понад 20 років непомітно від усіх будувала "Кремль" під столицею: СБУ та депутати не розуміють, як

Крім того, Знай.ua повідомляв, харківчани не витримують 30-годинних тривог: депутати вимагають рішень – чиновники ігнорують