Військова Марія Берлінська закликала українську владу до жорстких заходів проти тих, хто підпалює автомобілі військових. Вона налаштована категорично: за такі злочини має бути негайне і рішуче покарання — штрафні батальйони.

"Це не жарти. Якщо ми будемо з цим гратися, заплатимо життями своїх батьків і дітей," — написала Берлінська у своєму каналі. Вона вимагає від депутатів та президента негайно ухвалити закон, який передбачає відправлення підпалювачів майна військових у штрафбати. Ніякої в'язниці, ніяких комфортних умов — лише війна і небезпека.

"Кожна мразота, яка підпалила майно військового, наступного ранку повинна вже бути на передовій, під Покровськом, ловити собою російські FPV-дрони," — заявила Берлінська. І не важливо, хто ти — молодий чи старий, багатий чи бідний. Зрада — це зрада.

Підпал авто. Ілюстративне фото

Військова наголошує: війни не виграють дипломатією та промовами. Поки ми ведемо переговори, росіяни заливають нас кров'ю, і їх змушує йти в бій страх перед своєю владою. В росії, за її словами, жорстка вертикаль: відмовився воювати — тебе розстріляли на місці. Саме тому там десятки тисяч йдуть у наступ, навіть не роздумуючи.

Популярні новини зараз
Довелося покохати тещу: українець одружився на мамі жінки, аби втекти закордон ТЦК забирають документи: як діяти Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу "Газмережі" попередили про новий спосіб оплати: стосується кожного споживача
Показати ще

"Ми теж маємо діяти рішуче. Підпалив авто військового — не отримаєш теплої камери, а йдеш у штрафбат, за законами воєнного часу", — резюмує військова.

Берлінська переконана, що якщо не запровадити жорсткі заходи вже зараз, то наслідки можуть бути катастрофічними.

Нагадаємо, Ми вже виграли війну? Український військовий розповів, як в армії карають за дрібні помилки

Раніше ми розповідали, Чи відправляють мобілізованих одразу до штурмових підрозділів: відповідь Міноборони

Також, Мобилизация юношей до 25 лет: потянут ли их в ТЦК, ответ Минобороны и новый законопроект