Варто одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Так, речник Міноборони Дмитро Лазуткін прокоментував твердження про те, що всіх мобілізованих відправляють у штурмовики.

Про це Дмитро Лазуткін розповів журналістам одного з українських видань.

За його словами, відсоток штурмовиків у Збройних Силах насправді не такий високий.

Українські захисники, фото: Facebook
Українські захисники, фото: Facebook

"Відсоток тих, хто бере участь у штурмових діях, від загальної кількості військовослужбовців, насправді не такий високий. Тому що забезпечувати роботу на лінії бойового з'єднання має безліч людей", - сказав він.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Нові правила роздягнуть водіїв до нитки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

При цьому речник Міноборони уточнив, що серед них - ті, хто доставляє боєприпаси, відповідає за постачання, забезпечує харчування солдатів, веде документацію та проводить службові перевірки.

Українські захисники, фото: Facebook
Українські захисники, фото: Facebook

Крім того, Лазуткін підкреслив, що армія – це величезний організм, який функціонує настільки ефективно, наскільки кожна з його ланок виконує свої завдання – швидко, мобільно та якісно.

Також варто розповісти, що Міністерство оборони України не бачить потреби вносити зміни до законодавства про мобілізацію осіб віком до 25 років. Про це повідомила заступник міністра оборони України Наталія Калмикова під час години питань уряду у Верховній Раді України.

Нагадаємо, не зможуть виписати повістку чи штраф – хто залишиться поза увагою ТЦК.

Раніше повідомлялося, що ігнорування штрафу від ТЦК: три небезпечні наслідки.

Також, мобілізація юнаків до 25 років: чи потягнуть їх у ТЦК, відповідь Міноборони та новий законопроект.