Цього дня православна церква вшановує святого мученика Євтихія, учня святих апостолів Іоанна Богослова та Павла.

Інші назви свята: "Євтихій", "День Євтихія", "Зоря тиха". У народі вірили, що в цей день зоря гукає кожного, хто поодинці збирається до лісу.

Цього дня вже починає швидше темніти, тож у нечисті більше часу, щоб пустувати. Люди раніше вірили, що сьогодні можна навіть Лісовика зустріти в лісі, а можете й заблукати, тому не ходіть туди самі. День взагалі дуже небезпечний, тому що погань може і в морі заманити, і в лісову гущавину і в річці втопити. А потім таких людей назавжди забирає до темного царства.

Постарайтеся не йти далеко від будинку, не йдіть на луну в лісі, не йдіть за болотяними вогниками і дорогою з червоними квітками. Вони можуть перетворитися на душі покійників, які поклали на себе руки. Річ у тім, що вважається, що якщо ви почуєте відлуння цього дня, то можете померти незабаром жахливою смертю. І не дивіться на схід сонця, інакше накличете на себе лихо. Але якщо все ж таки побачили, то треба тричі перехреститися і випити три ковтки святої води.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації
Показати ще

День добре підійде, щоб домовлятися восени, вона тоді принесе успіх і удачу. Підніміть 12 листя і покладіть у лляний мішечок, який попередньо змочіть святою водою. Потім дістаньте їх та висушіть. У кожній кімнаті треба запалити церковною свічкою і розкласти листя навколо них. При цьому кажуть:

"Осінь прийшла, смуток з дому вигнав. Листя щастя принесли, сварки і розбрат віднесли" .

Коли свічки догорять, покладіть їх із листям на горище. А першого зимового дня їх треба закопати під сухим деревом.

Якщо ви хочете сьогодні багато працювати, то надягніть речі з льону, це допоможе вам не втомлюватися. Також у цей день проводили різні ритуали та обряди. Можна провести обряд від безгрошів'я.

Порожні кишені, бідність / фото: Pinterest
Порожні кишені, бідність / фото: Pinterest

Що не можна робити 24 серпня

24 серпня, як і в інші дні, церква виступає проти лайки, агресії, пліток, наклепу, заздрощів, жадібності, помсти та розпачу. Не можна відмовляти у допомозі нужденним.

Народні прикмети дня забороняють шуміти і ворогувати – це погана прикмета, сварка може затягнутися надовго. На Євтихія слід бути особливо обережними з гострими предметами - якщо у цей день пораниться, то рана буде гоїтися дуже довго.

Нагадаємо про знаки долі та народні прикмети: як зрозуміти, що ангел-охоронець намагається нас попередити.

Раніше ми повідомляли, що діти будуть під сильним захистом Господа: яку молитву повинна знати кожна мама.