Пенсіонерів почнуть викликати до ТЦК

Мобілізація пенсіонерів, фото: Today.ua
Мобілізація пенсіонерів, фото: Today.ua

В Україні пенсіонери, які раніше працювали в силових структурах, тепер можуть бути мобілізовані. Це стосується колишніх працівників Міністерства оборони, поліції, СБУ та інших служб. Навіть якщо вони вже на пенсії, їм обов’язково потрібно стати на військовий облік, і вони можуть бути покликані до служби в армії, як і всі інші громадяни. Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін пояснив, що нові правила стосуються не тільки тих, хто ще служить в армії, але й тих, хто вже пішов на пенсію після служби.

Ольга Фреймут винесла проблему з квартирою у гучний скандал: виною послужило громадянство чоловіка

Оля Фреймут, фото: Знай.ua
Оля Фреймут, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Телеведуча Оля Фреймут опинилася у центрі гучного скандалу, пов'язаного із купівлею квартири у київського забудовника Андрія Вавриша. Історія почала розгортатися, коли Оля публічно назвала Вавриша шахраєм та винесла конфлікт на загальне обговорення у соціальних мережах. У відповідь представники компанії SAGA Development, пов'язаної з Вавришем, представили свою версію подій, і ситуація тільки почала розпалюватися. Основною причиною конфлікту стало невиконання компанією зобов'язань щодо повернення коштів, вкладених у купівлю нерухомості.

"Паляниця" дістане всюди: Зеленський вперше показав українську ракету-дрон

українська далекобійна ракета-дрон "Паляниця"
українська далекобійна ракета-дрон "Паляниця"

Президент України Володимир Зеленський вперше представив українську далекобійну ракету-дрон "Паляниця". Розробка цієї ракети тривала півтора року, і вона є дешевшою за свої аналоги. "Паляниця" має радіус дії, що охоплює два десятки російських аеродромів. Двигун ракети - турбореактивний, а запуск здійснюється з наземної платформи.

Вересневі пенсії: хто отримає підвищені виплати

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Деякі пенсіонери отримають збільшені виплати у вересні. Список тих, кому "пощастить", досить обмежений. Пенсії частини українських пенсіонерів буде підвищено восени завдяки спеціальній програмі ООН. Програма підтримки поширюється на пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, пенсії яких нижчі за 3250 гривень. Також важливою умовою є те, що літня людина не отримувала допомоги від інших міжнародних організацій після 1 березня 2023 року або виплати ВПО.

Світло – 6 гривень, опалення – 5000 грн, газ – 12 000 грн: комуналка в Україні може стати непідйомною

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

МВФ підтримав ідею підвищення податків та фактично "вбив" надії на швидке відновлення України, адже, на думку фонду, війна може затягтися надовго. Корольчук додає, що МВФ на всі питання відповідає одне й те саме: грошей немає, і невідомо, коли закінчиться війна. Тому на підвищення тарифів тиснуть і зробити це, за словами Юрія, потрібно до листопада.