Известная украинская писательница Оксана Забужко возмутилась тем, что весь интернет заполнен видео и мемами на тему "елка в Кремле", но никто не вспомнил, что 2021 год – год 150-летия Леси Украинки.

"Всі так палко обговорюють той блазенський ролик-варіацію на тему "йолка в Крємлє", якби що доброго)). Перепрошую, я довше одної хвилини не подужала, тож бачила тільки скопійований з відосиків Путіна бадьорий "прохід опєрработніка" парадовими сходами нагору і далі між вартою по червоній доріжці - від чого мені завжди і у виконанні Путіна було непоборно смішно. Так от, я до чого це все. Заходиш у фейсбук - а тут купа гнівних (саркастичних, ядучих і т.д.) мемів на тему "йолка в Крємлє" (Ленін/Мао/Кім Чен Ір і діти і т.д.). І жодної згадки (я принаймні не бачила), що 2021-й - це, на хвилиночку, рік 150-ліття Лесі Українки", - пишет Забужко

Она отметила, что уже была одна презентура, которая пыталась отвести волну внимания, которая принадлежала Лесе Украинке.

"так би мовити, "вкрасти собі клейноди дому де Мендозів". Чим це скінчилося, всі пам'ятають. Лариса Петрівна - пані сувора й справедлива, і переходити їй дорогу я б нікому не радила)): бодай тому, що можна все життя дивитися "Сватов" і "Слугу народа", але в реалі-то ми всі живемо - таки, нікуди не дінешся, в "Камінному господарі", байдуже, читали його чи ні (це так само, як із законами фізики, - велика література тим і велика, що вона, як фізика, "відкриває", а не "придумує", це не копірайтинґ)", - пишет Забужко.

Популярные статьи сейчас
Общественный транспорт подорожает для всех, кроме пенсионеров: сколько придется платить с 1 мая ПриватБанк без разбора блокирует платежи украинцев: покупки превратились в "лотерею" Пенсионерам дадут скидку на продукты 20%: что нужно взять в магазин Украинцам 60+ предоставят денежную помощь, можно пригласить родных: как подать заявку
Показать еще

Напомним, Забужко после самосожжения воина АТО в Киеве обратилась к украинцам, напомнив о Небесной Сотне.

Как сообщал Знай.ua, Забужко рассказала о судьбе учителей в советских школах, вспомнив слова мамы.

Также Знай.ua писал, что Забужко нашла " русский след "даже у премии Нобеля.