Українцям розповіли про основні правила здорового харчування школяра під час карантину.

Читайте Знай в Google News!

Лікар-терапевт, дієтолог, кандидат медичних наук Мирослава Березова упевнена, що правильно, збалансовано і смачно нагодувати своїх школярів під силу кожному. Про це пише "Освіторія".

"Є кілька правил, які варто взяти до уваги. Насамперед організуйте режим дня. Це дуже важливо для дітей. Особливо, коли йдеться про режим харчування. Дітям молодшого і середнього шкільного віку краще приймати їжу 5 разів на день, старшим дітям — чотири рази.", - пояснила вона. Мирослава Березова

Правильне харчування, фото beautyhack
Правильне харчування, фото beautyhack

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За її словами, дуже важливо, щоб проміжки між їжею були чистими, без перекусів, і тривали 2,5–3 години. Не потрібно дитині давати в цей час снеків, бутербродів чи цукерок. Чипси, морозиво або печиво теж не є здоровим перекусом.

"Кожне приймання їжі дуже важливе для здоров’я дитини. Якщо пропускати сніданок — це норма в родині, то, на жаль, ризик розвитку ожиріння і супутніх захворювань досить високий. Обід не менш важливий: він повинен бути максимально ситним, а от вечеря легка і не пізніше ніж за дві години до сну.", - додала вона. Мирослава Березова

Що повинно входити в раціон дитини протягом дня: ⠀

  • овочі та фрукти — 35–40 % усієї їжі на добу. Свіжі продукти — це здорово, але заморожені та консервовані фрукти й овочі — також непоганий варіант. Просто обирайте ті, які не містять солі, цукру, сиропів або соусів;
  • цілозернові — 30–35 %. Це каші, макарони, хліб;
  • продукти з високим умістом білка — 20–25 %. Це м’ясо, риба, яйця, молочні продукти, бобові;
  • корисні жири — 5–10 %. Це олії, переважно рослинні (оливкова, лляна, гарбузова, кунжутна), горіхи (крім арахісу і кеш’ю), несмажене насіння та корисні солодощі.

продукти, фото Pxhere
продукти, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт швидких оладок з начинкою: один секретний інгредієнт змінить все. Оладки є одним з найшвидших і найбільш ситних варіантів сніданку. Готувати оладки можна і солодкі, і солоні, як з начинкою, так і без.

Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також "Знай.ua" писав, 5 закусок до Нового Року: накриваємо святковий стіл без зайвих витрат. Святковий новорічний стіл передбачає велику кількість закусок і салатів. Пропонуємо рецепти на швидку руку, щоб без зайвої мороки накрити домашній стіл на Новий Рік.