Статистику, яку наводять Європейські статистичні організації, говорить про те, що Україна є однією з найбідніших країн на європейському континенті. Про це також говорять і дані Євростату.

Читайте Знай в Google News!

Однак в мережі з'явилася цікава інфографіка, в якій можна познайомитися з даними щодо мінімальних зарплат в країнах Європи за годину (в Євро) станом на 2020 рік. Її опублікував Telegram-канал "Украина в шоке".

Мінімальна зарплата в країнах Європи за годину, Інфографіка: Telegram-канал "Украина в шоке""
Мінімальна зарплата в країнах Європи за годину, Інфографіка: Telegram-канал "Украина в шоке""

Проте нагадаємо, що нещодавно одне з українських видань писало, що в країнах ЄС середня заробітна плата за одну годину становить 27.7 євро або $32.7 (919,6 грн за курсом НБУ). Як пише видання, 160 робочих годин на місяць - $5231 (147 тис.грн).

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

Однак, за середнім значенням ховається великий розрив між країнами-членами ЄС. Наприклад, в Болгарії за годину роботи платять 6 євро, в Румунії — 7,7 євро, в Польщі - 10,7 євро, а в Данії та Люксембурзі (44,7 євро) та (41,6 євро) відповідно.

Українці, скріншот з youtube
Українці, скріншот з youtube

У найближчих сусідів України - у Польщі, Росії, Білорусі та Молдові — офіційна зарплата становить $2020, $677.6, $501.19, $450, відповідно.

За останніми даними Держстату, в Україні офіційна середня щомісячна плата менше не тільки польського, а й російського рівня.

Українці, за версією держави, заробляють, в середньому, менше, ніж громадяни Білорусі і навіть Молдови — $428. Це в чотири з половиною рази менше, ніж у Польщі, і більш ніж в півтора рази менше за Росію.

Варто також нагадати нашим читачам, що в ЄС почалися масові депортації заробітчан з України. Тільки за липень-вересень вислали з Німеччини близько 300 українців. На даний момент громадяни України не мають право в'їжджати до ФРН в рамках безвізових поїздок з туристичною, приватною або діловою метою, через епідеміологічні обмеження. Але деякі громадяни намагаються це правило обійти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Укрзалізниця змусила провідників взятися за сокири.

Як повідомляв Знай.uа, держава повинна гарантувати збереження пенсійних накопичень громадян - ФРУ.

Знай.uа писав, львів'яни вивернули гаманці і показали жебрацькі зарплати: "Вистачить тільки на каву".