Відомий мандрівник Михайло Зарубін, який об'їхав всі 193 країни світу, розповів про різницю у віці при укладанні шлюбів у країнах Ближнього Сходу.

Читайте Знай в Google News!

Михайло Зарубін зазначив, що не потрібно дивуватися шлюбу 75-річного гумориста Євгена Петросяна з 30-річною Тетяною Бруновою, адже у світі є дійсно приголомшливі випадки укладання шлюбів з 15 і навіть 12-річними дівчатками.

Євген Петросян і Тетяна Брухунова, фото: Instagram
Євген Петросян і Тетяна Брухунова, фото: Instagram

"Зазвичай Я не читаю новин, особливо жовтих, але вчора погляд знайшов "сенсацію" - 75-річний Євген Петросян, маючи 30-річну дружину, вийшов у світ з ще молодшою новою помічницею. І я згадав про інше. Але ж такі союзи у світі - не така вже й рідкість. Подекуди-це навіть пласт культури. Так, на Близькому Сході, дівчину досі віддає заміж сім'я, причому реально в ніжному віці, отримуючи різного роду калим, або викуп. Іноді на це штовхають традиції і релігійність, але частіше - бідність. Фактично це Продаж дитини чоловікові, вік якого може бути і 50, і 60 років, та й дружина може бути не перша в гаремі.", - написав він. Михайло Зарубін

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами мандрівника найгірша ситуація з цим в селах Чаду, Нігеру і православної Ефіопії. Адже попри законодавче закріплення шлюбів з 15 років, місцеві муніципальні релігійні суди дозволяють шлюби офіційно з 12-річними і молодшими. Та ж ситуація в ЦАР, Мавританії, Західній Сахарі.

Михайло Зарубін, фото: instagram.com/mike.around.the.world
Михайло Зарубін, фото: instagram.com/mike.around.the.world

"Однак, я більше хотів запитати вас про велику різницю у віці. Адже в цьому випадку є одна велика відмінність-дівчина виходить заміж усвідомлено. Їй, скажімо, 30 і вона розуміє, що робить. Закоханість, жага грошей або слави - залишається з нею і ніхто не засудить. Так ось і саме питання. Чи може бути любов бути між людьми з різних вікових категорій? Чи може бути щаслива 20-річна красуня з 60-річним зрілим чоловіком?", - написав він. Михайло Зарубін

Наприклад, супроводжуючий Михайла Зарубіна в Чаді розповів, що у них дружина повинна бути молодшою від чоловіка мінімум на 15 років, адже в іншому випадку у сім'ї не буде щастя.

"Кажуть, існує ідеальна різниця в шлюбі - коли один з партнерів старший за іншого на кілька рочків. З віком ця різниця змивається, звичайно. І хоча у пари може бути любов-морква і всі справи, все ж чим більше прірва цифр - тим менше спільних інтересів. Його тягне на вечірки, а її - до затишної домашньої вечері. Або навпаки-вона ще хоче гуляти на високих підборах, а йому до вподоби вечірній серіал і ранній сон. І все ж, повернемося до Африки. Мій супроводжуючий в Чаді, у кого, до речі, було шістнадцять дітей, сказав: - Чоловік зобов'язаний бути старше жінки мінімум на 15 років. Інакше щастя не буде. Згодні? Або краще виходити за ровесника?", - розповів мандрівник. Михайло Зарубін

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Карпа пояснила, наскільки важливе знання мови для заробітчан: без неї - як фанера над Парижем

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тіна Кароль виставила груди напоказ у дивній сукні та шкіряних рукавичках: "Не естетично"

Також "Знай.ua" писав, що ведучий "Орла і решки" посеред пустелі натрапив на справжніх олігархів: умови життя вражають. Поселення посеред справжнього піщаного моря він знайшов у Західному Казахстані.