В "ЛНР" запустили фейк, що українські інформаційні листівки, стилізовані під російську сторубльовку, нібито заражають туберкульозом.

Читайте Знай в Google News!

На тимчасово окупованій частині Луганщини виявили "збудників мікобактерій туберкульозу" на листівках українських волонтерів, стилізованих під сторубльову російську купюру. Про це повідомляє radiosvoboda.

Фальшиві гроші скинули з повітря в Слов'яносербську. "Влада ЛНР" заявила, що "сторубльовки" доставили за допомогою дрона з підконтрольної України. Також окупанти запевнили, що вони небезпечні й розносять туберкульоз.

Зокрема, листівки, які нагадують російських сто рублів, знайшли біля місцевої школи, багато хто став їх підбирати й навіть намагався розплатитися ними.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Листівка, скинута волонтерами над Слов'яносербськом
Листівка, скинута волонтерами над Слов'яносербськом

Окупанти заявили, що нібито людям, котрі підібрали банкноти тут же стало погано. Там додали, що перевірили "банкноти" в лабораторії й знайшли на папері мікобактерії - збудники туберкульозу.

У місцевій санепідемслужбі заявили, що наявність на листівках збудників хвороби нібито підтвердив ПЛР-тест. Жителям тимчасово окупованої Луганщини рекомендували не брати фальшиві гроші в руки.

Українські медики назвали цю історію повним маренням. Вони відзначили, що після зараження туберкульозом симптоми можуть з'явитися як мінімум через місяць, але ніяк не в день контакту зі збудником. Лікарі вельми сумніваються, що хтось пішов би на те, щоб "обкашляти" папір і відправити його в ЛНР.

Водночас ЗМІ з'ясували, що листівки у вигляді "сторубльовки" над Слов'яносербськом справді розкидали. Зробив це волонтер з позивним Снігур. За його словами, це був стовідсотковий тролінг.

волонтер з позивним "Снігур"
волонтер з позивним "Снігур"

"Ну, якщо люди вірять в "розіп'ятих хлопчиків", то вони й про туберкульоз можуть повірити. Те, що вони розповідають про туберкульоз, спеціально робиться для того, щоб люди, які знаходять такі листівки, не залишали їх вдома. Тому що це пропаганда, чи як там вони кваліфікують", - сказав волонтер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у МВС жорстко відповіли на фейк ФСБ про "втікачів українців"

Як повідомляв портал Знай.ua, новий феєричний фейк про ЗСУ перевершив навіть розп'ятого хлопчика

Також Знай.ua писав, бойовики ЛНР осоромитися черговим фейком