У Гомелі, Білорусі на 101 році життя померла ветеран Великої Вітчизняної війни Любов Нетупська. Про це розповіла її дочка.

Читайте Знай в Google News!

Пішла з життя телеграфістка, яка в 1945 році повідомила новину про перемогу, повідомляє Sputnik Білорусь.

Їй було всього 20 років, коли прийшла війна. На той момент вона встигла закінчити три курси Московського державного бібліотечного інституту.

Дівчина сама рвалася і мріяла потрапити на фронт. Її в травні 1942 року прийняли в окремий запасний телеграфний батальйон. За два місяці вона змогла освоїти професію телеграфістки, але в діючу армію її відправили тільки через 2 роки.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Любов Нетупська, фото: Sputnik Білорусь
Любов Нетупська, фото: Sputnik Білорусь

Любов потрапила в штаб 1 Білоруського фронту і брала участь у звільненні Білорусі, Польщі та Німеччини. Вона увійшла до Берліна в день його взяття 2 травня.

Саме любов Нетупська в ніч з 8 на 9 травня передала до Москви відомості про підписання Акту про беззастережну капітуляцію гітлерівської Німеччини.

Ветеран війни нагороджена за бойові заслуги орденами Червоної Зірки і Вітчизняної війни, медалями "За звільнення Варшави", "За взяття Берліна", "за перемогу над Німеччиною".

"Мама пішла тихо, уві сні. Поховали її в Добруші, на батьківщині мого чоловіка", - повідомила кореспонденту Sputnik дочка ветерана Лариса зунікова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пішла з життя зірка фільму" Весна на Зарічній вулиці", назавжди в серцях.

Як повідомляв Знай.uа, зірка шоу "Голос" помер у спробі захиститися від ковіда.

Також Знай.uа писав, що пішов з життя єдиний у світі пілот, який подолав швидкість звуку.