З духовної столиці України - з міста Полтава, прийшли вельми тривожні новини. У самому центрі міста горить історична будівля "кінотеатру Котляревського". Вранці в середу, 9 грудня, через загоряння обвалився дах споруди.
Читайте Знай в Google News!
Про це стало відомо за повідомленнями місцевих журналістів і кадрам, які публікують очевидці.

Пожежа в Полтавському кінотеатрі, фото: np.pl.ua
Пожежа в Полтавському кінотеатрі, фото: np.pl.ua

За інформацією свідків: "Спочатку вогонь спалахнув у ресторані "Тераса", далі він перекинувся на нічний клуб "Версаль" і караоке "Грамофонъ" - останньою загорілася нова прибудова".

Пожежа в Полтавському кінотеатрі, фото: np.pl.ua
Пожежа в Полтавському кінотеатрі, фото: np.pl.ua

Співробітники Національної поліції перекрили рух у центрі міста, з вулиць Небесної Сотні та європейської.

"До служби ДСНС зателефонували близько 4:30. Коли рятувальники приїхали на місце пожежі, горіла покрівля і частина будівлі, де знаходиться відкритий майданчик, який добудовано, наскільки розумію. На місці працює близько 14 одиниць техніки, більше 50 чоловік особового складу. Зараз йде локалізація пожежі", - прокоментувала прес-секретар ГУ ДСНС України в Полтавській області Світлана Рибалко.

Загоряння в будівлі колишнього Дворянського зібрання виникло 9 грудня, приблизно о 4:30. Саме тоді рятувальники, за словами представника ДСНС у Полтавській області Віталія Шкаревського, і отримали виклик про пожежу. На щастя, постраждалих в результаті інциденту немає. Поки невідомо, що спричинило загоряння.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Будинок Дворянського зібрання побудовано в 1810 році, є пам'яткою архітектури і частиною історичного ансамблю Круглої площі.

В останні роки в будівлі розташовувалися ресторан "Тераса", нічний і караоке-клуб, а також було зведено незаконно прибудова.

У мережі вже з'явилася реакція відомого полтавця - українського журналіста і телеведучого Костянтина Грубича. Він висловив свій жаль з цього приводу: "Горить в Полтаві кінотеатр ім. Котляревського... Палає моє дитинство, душа моя. Сволота жадібна заради своїх паскудних інтересів готова на все. Ех, це все одно що в Парижі Нотр-Дам горів. Так там весь світ здригнувся. А що українці?".

Публікація Костянтина Грубича, скріншот: Facebook
Публікація Костянтина Грубича, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше