Не всі корисні та натуральні продукти можна їсти щодня тим більше у великих кількостях, адже вони можуть завдати непоправної шкоди організму людини.

Читайте Знай в Google News!

Фахівці American Institute for Cancer Research склали список продуктів, які не варто вживати щодня. Про це пише РБК. На перших місцях цього переліку опинилися котлети, гуляш, м'ясні супи, блюда зі свинини, яловичини та баранини.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

Якщо вживати їх у їжу щодня, то збільшується ризик виникнення злоякісних новоутворень у шлунку та кишківнику. Достатня кількість м'яса, на думку вчених, це 50 грамів в тиждень - його бажано готувати на грилі.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Щоб наш організм перетравив м'ясо, потрібно не менше 6-8 годин. Те, що не встигне перетравитися, починає розкладатися і виділяти шкідливі речовини, які руйнують вітамін В3. Без нього інсулін перестає виконувати свою функцію і перетворювати цукор в крові у глікоген. Тому щоденне вживання м'яса у великій кількості, може призвести ще й до діабету.

Ковбаса, скріншот: Youtube
Ковбаса, скріншот: Youtube

Перелік інших продуктів, які не можна їсти щодня:

1. Ковбасні вироби. В більшості з них міститься багато шкідливих добавок, які ведуть до проблем зі шлунком і можуть спровокувати діабет, гіпертонію, ішемічну хворобу серця, подагру і навіть рак.

2. Яйця. У них міститься багато білка, вітамінів А, К, Д, мінерали – кальцій, натрій, залізо, фосфор, калій. А також багато холестерину, який підвищує ризик розвитку атеросклерозу судин.

3. Картопля. Вона б'є по печінці та підшлунковій залозі. А пюре через вершкове масло і молоко може підвищувати рівень цукру в крові. У картоплі також міститься багато крохмалю, що може призвести до набору зайвої ваги.

Запечена картопля, фото: кадр з відео
Запечена картопля, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молодий українець змінив навчання за партою на службу в ЗСУ: "Справжня школа ближче до ворога". Одразу після випуску із будівельного училища Іван поповнив ряди українського війська, адже змінити парту на армію хлопець хотів давно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим". Українці висловили свій гнів з цього приводу