Українська освітня інфраструктура вже давно застаріла. Багато шкіл вже давним-давно потребують ремонту.

Один з найбільш проблемних аспектів для сільських шкіл-туалети. Навіть у деяких міських школах ця проблема актуальна. У Рівненській області проблема з будівництвом туалетів навіть призвела до скандалу.


Активісти Рівненської області були змушені звернутися до обласної ради та обласної адміністрації. Заяву опублікувала Facebook-блогер Олена Корінь.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За її словами, у рівненських школах зберігається проблема облаштування туалетів для учнів та персоналу, хоча гроші на це раніше були виділені.
У листі активісти апелюють до Державної програми" Гідність дитини", яка була впроваджена в 2019 році.

Рівненська область отримала 44.8 млн гривень. Але грошові кошти досі не були використані за призначенням. Через це діти і персонал шкіл досі повинні користуватися старими, вуличними туалетами, навіть в суворі, зимові морози.

Нагадавши, Знай писав, що в мережі показали, як люди живуть у високогірному селі на Прикарпатті. Без магазинів, шкіл та ФАПів живуть люди в селі Соколовиця Надвірнянського району, що на Прикарпатті. Це високогірне село зараз налічує приблизно 50 осіб. Соколовиця розташована за вісім кілометрів від сусіднього села Пасічна. Їхати сюди потрібно вузькою гірською дорогою лісом. При в'їзді в село-Старі напівзруйновані дерев'яні будинки. Всього в селі 17 будинків, з яких тільки 11 заселені. Решта руйнуються і пустують.

Також Знай повідомляв, що дорога в Запоріжжі знову потребує ремонту. Не минуло й місяця. "Велике будівництво" Зеленського було тільки в телевізорі, а на ділі виявилося великим відмиванням грошей. Місяць тому закінчився ремонт дороги під Запоріжжям, а вже сьогодні на ній утворилися тріщини, і асфальтові "хвилі". Імовірність того, що це покриття дотягне до весни - мінімальне.