Прототип ракети Starship, розробленої компанією Ілона Маска SpaceX, розбився при приземленні після тестового запуску. При цьому саме випробування сам Маск і команда SpaceX оцінюють як успішний попри невдачу на останньому етапі.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє CNN Business. Відео стрімів старту, польоту і вибухового приземлення, зняті з різних ракурсів, доступні у соцмережах, а також сайті "Ютуб".

Вибух SpaceX Starship, скріншот відео
Вибух SpaceX Starship, скріншот відео

Головною задачею випробувань було підняти ракету до висоти 12,5 кілометрів, розмістити її горизонтально, а після цього провести контрольований спуск, заповільнений і збалансований за допомогою крил. Перед власне посадкою літальний апарат зміг успішно прийняти вертикальну позицію. Фактично, проблеми виникли вже у момент контакту ракети з земною поверхнею.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Попередні причини аварії озвучив сам Ілон Маск на своїй сторінці у соціальній мережі "Твіттер". Як пояснив одіозний мільярдер, нею став низький тиск у паливному баці. При цьому Маск оцінив випробування як успішні і поздоровив команду SpaceX.

Скріншот Twitter
Скріншот Twitter

У мас-медіа тестовий запуск теж оцінюють як вдалий. Як відзначає низка світових експертів, випробування дозволило команді отримати величезну кількість даних для аналізу. Окрім того, варто зазначити, що сам Маск початково називав шанси на успіх на цьому етапі розробки Starship приблизно у 33 відсотки — і те, що проблеми виникли лише нас останній фазі приземлення, дає конструкторам приводи для оптимізму.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Ілона Маска нагородять престижною премією Axel Springer за Tesla, SpaceX і PayPal.

Як повідомляв Знай.uа, Ілон Маск натякнув на створення компактного електрокара Tesla для ринку Європи.

Знай.uа писав, SpaceX відзначила 100-ий політ Falcon 9 в космос відправкою супутників Starlink.