Українцям розповіли про те, що зараз не зараховують час навчання до пенсійного стажу і наскільки поширена така ситуація.

Читайте Знай в Google News!

Радник міністра соціальної політики Микола Шамбір розповів подробиці в ефірі телеканалу"Україна 24".

Шамбір розповів, що до 2004 року навчання зараховувалося до трудового стажу і відповідно до страхового стажу. З 2004 року змінено поняття – страховий стаж і це вважається період, за який заплатили страхові внески. І якщо людина під час навчання сама взяла на себе ініціативу і внесла страхові внески, то цей період буде включений до стажу.

Пенсіонер, фото з відкритих джерел
Пенсіонер, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Однак людина при виході на пенсію може заднім числом заплатити страхові внески, які не були заплачені. Однак суми будуть різними.

"Якщо людина добровільно бере участь у страхових внесках у період навчання, тоді страхові внески сплачуються як мінімальні страхові внески, тобто 22% від мінімальної заробітної плати. А перед виходом на пенсію такі внески сплачуються в подвійному розмірі", - стверджує Шамбір.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українцям у грудні перерахували пенсії, кого торкнулося підвищення виплат, названі суми.

Як повідомляв Знай.иа, Пенсійний фонд назвав мільярди для українців у грудні, суми виплат.

Також Знай.иа писав, що вихід на пенсію в 60, скільки потрібно стажу для призначення виплат.