З 1 січня в Україні набирає чинності новий санітарний регламент для закладів середньої загальної освіти, де затверджено норми, які зробили відповідними сучасності.

Читайте Знай в Google News!

Що потрібно буде привести до відповідності в українських школах:
  1. Туалети у приміщенні. Передбачено їх наявність на кожному поверсі і дверцята мають бути в кожній кабінці. В туалетах мають бути диспенсери і туалетний папір, які не повинні купуватися за кошти батьків. Для зберігання прибирального інвентарю та приготування дезінфекційних розчинів необхідно передбачити окремі приміщення, недоступні для учнів і сторонніх відвідувачів, йдеться у регламенті.
  2. Фізкультура. Не дозволяється в залах менш як 288 м² заняття одночасно більше ніж 30 учнів.
  3. Під забороною опинилися лампові телевізори.
  4. В закладі освіти повинен бути організований питний режим. Кожна дитина за потреби повинна отримати кип'ячену або фасовану воду в індивідуальному посуді.
  5. Прибирання. Діти не миють підлогу і вікна взагалі. Допускається вологе прибирання поверхонь дітей 5-12 класів лише за участю вчителя або медичного працівника - відводиться 1 година в тиждень. Єдине що учні повинні виносити своє сміття і тримати своє робоче місце в чистоті.
  6. Домашнє завдання. Тривалість виконання завдань для самопідготовки учнів у позанавчальний час не рекомендується понад 1 години у 3 - 5 класах та 1,5 години у 6 - 9 класах, 2 години - у 10 - 11(12) класах. Учням 1 - 2 класів не рекомендуються обов'язкові завдання для самопідготовки у позанавчальний час.
  7. Про перерви. Має бути або одна перерва 30 хв, або дві по 20 хв. При чому одна з них має бути проведена на вулиці.
  8. Заклади освіти повинні бути укомплектовані кваліфікованими кадрами середніх медичних працівників, та можуть бути укомплектовані лікарями-психологами.
  9. Педикульоз - обов'язкова перевірка після канікул і за необхідності.
  10. Харчування. З 1 січня обіцяють нове збалансоване меню.
  11. Транспорт. Учні, які проживають на відстані від закладу освіти понад 2 км, забезпечуються підвезенням у порядку, визначеному засновником (засновниками) закладу освіти відповідно до законодавства. Міські бюджети мусять передбачити або компенсацію проїзду, або шкільний автобус.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молодий українець змінив навчання за партою на службу в ЗСУ: "Справжня школа ближче до ворога". Одразу після випуску із будівельного училища Іван поповнив ряди українського війська, адже змінити парту на армію хлопець хотів давно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", СБУ схилила голови через загиблих на Донбасі побратимів: найкращі снайпери віддфали життя за Україну. 1 грудня виповнився рік з дня загибелі двох Героїв України

Також "Знай.ua" писав, росіяни знову спробували привласнити український борщ: "Сало також стане нашим". Українці висловили свій гнів з цього приводу